Uspešno obavljene intervencije u novopazarskoj angio-sali

Iako je bilo planirano da se u angio-sali novopazarske Opšte bolnice danas obavi pet operacija, dnevni plan je udvostručen zbog neophodnosti hitnih intervencija kod pacijenata koji su imali infarkt. Tokom prepodneva uspešno su obavljene tri operacije po hitnoj proceduri i pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja.

Rifat Bajramović i Mirza Bošnjak prvi su pacijenti koji su danas operisani u Novom Pazaru po hitnoj proceduri zbog infarkta. Operacija je uspešno završena. Obojica se dobro osećaju i kažu da su iskustveno proživeli značaj angio-sale u ovom gradu.

Interventni kardiolog, profesor dr Vladimir Vukčević iz Kliničkog centra Srbije kaže da novopazarska angio sala zadovoljava evropske i svertske standarde; da je lokalni lekarski tim obavio edukaciju u Kliničkom centru Srbije, te ističe da su operacije uspešno obavljene.

Nakon uspešno rešenih akutnih stanja infarkta miokarda, interventi kardiolozi dr Muamer Bačevac i prof.dr Vladimir Vukčević su u Novom Pazaru operisli i zakazane (lakše) pacijente.