Američki lekari u poseti Opštoj bolnici Novi Pazar

Grupa lekara iz savezne američke države Džordžija proteklih nedelju dana boravila je u Novom Pazaru u Opštoj bolnici u kojoj su razmenjivali iskustva sa ovdašnjim lekarima.

„Ja sam prvi put u Novom Pazaru i oduševljen sam onim sto sam video u ovoj bolnici. Vidi se da rukovodstvo ima viziju i da će se ovde još mnogo toga raditi, a posebno me je oduševila posvećenost lekara pacijentima koju retko gde da sam doživeo. Radujem se što će vaši mladi lekari imati prilike da dođu kod nas i unaprede svoje znanje.“ – Džejms Bardoner

„Istinska je radost vratiti se u Novi Pazar, a privilegija je biti gost Meha Mahmutovića, raduje me uvek kada dodjem vidim napredak, vidim viziju bolnice iz budućnosti. Primetio sam mnogo novih specijalista, nove mlade snage koje će biti budućnost zdravstva u Novom Pazaru. Lekari su ovde sjajni i predani poslu a vidim da ih u tome prate uslovi koji su sve bolji i bolji.“ – Stiven Klajn

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović istakao je da svaka poseta eminentnih lekara iz Amerike donese neka nova iskustva za lekare iz Novog Pazara.

Lekari iz Amerike svakih šest meseci posećuju Novi Pazar, a uskoro se očekuje da novopazarski stručnjaci uzvrate posetu pa će i mladi specijalisti Opšte bolnice Novi Pazar imati prilike da se više meseci usavršavaju u najboljim američkim bolnicama.