Nove posteljine za Dečije odeljenje

Dečije odeljenje novopazarske Opšte bolnice od kompanije Dalas dobilo je 60 kompleta posteljine za decu, ali i njihove mame dok su mališani na lečenju. Donacija je, kažu pedijatri, stigla u pravi čas. Međutim, osim nemedicinskog, ali svakako potrebnog materijala za funkcionisanje zdravstvenih institucija, novopazrska Opšta bolnica je sve bolje opremljena i medicinskom opremom. Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović ističe da je samo poslednja isporuka medicinske opreme od Ministarstva zdravlja vredna više od 30 miliona dinara.

Šareni dezeni sa smajlićima za mališane, beli za njihove mame, svakako će boravak i lečenje na Dečijem odeljenju učiniti prijatnijim. Prema rečima načelnice, doktorke Vesne Hadžibegović Memić, donacija je stigla u pravi čas.

”Apsolutno je vrlo značajna donacija. To je potrošni materijal, jer posteljine se često peru, i baš nam je to nedostajalo. Deca će sada u mnogo lepšim uslovima da se leče, borave i da što pre, nadamo se, odavde izađu zdrava”, rekla je načelnica Dečijeg odeljenja dr Vesna Hadžibegović Memić.

Kao socijalno odgovoran i uspešan preduzetnik, vlasnik kompanuije Dalas, Džemo Šahović saznao je šta je potrebno Dečijem odeljenju, pa je to i obezbedio. A ovakvi gestovi, ističe, povećavaju i poslovni uspeh.

”Drago mi je da pomažem svuda, a posebno gde su u pitanju deca. Trudiću se i dalje da obezbedim ono što im bude trebalo. To me čini posebno srećnim i zadovoljnim. Primetio sam da što sam god više pomagao, više i bolje sam radio. Više je bilo nafake, berićeta i svega”, kazao je donator, vlasnik kompanije ”Dalas” Džemo Šahović.

Vredna medicinska oprema stiže od Ministarstva zdravlja

Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što se ugledni privrednici na ovakav način sete i posete Dečije odeljenje, te istako da osim nemedicinskog materijala Opšta bolnica dobija sve bolju i medicinsku opremu.

”Treba naglasiti da je nama ovaj nemedicinski materijal uvek potreban. Zahvalni smo našim prijateljima i donatorima, koji su uvek tu da pomogni zdrvastvo. Što se medicinske opreme tiče – kazao je Mahmutović – možemo da se pohvalimo da smo dobili ogromne količine opreme od strane Ministarstva zdravlja. Poslednja isporuka od Ministarstva zdravlja vredna je više od 30 miliona i naš centar je sve bolje i bolje opremljen.”

Svaka donacija Opštoj bolnici, bilo u vidu medicinske opreme ili nemedicinskog materijala, utiče na unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva.