Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila novu vrednu opremu

Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila je medicinsku opremu vrednu 166 miliona dinara od Ministarstva zdravlja, koja će značajno unaprediti kvalitet zdravstvene nege i lečenje pacijenata.

Deo važne medicinske opreme je već stigao u Opštu bolnici i u upotrebi je, a  drugi deo se očekuje narednih dana.

„U vrlo kratkom vremenskom periodu dobićemo skener najnovije generacije. Mi imamo već dva skenera i jednu magnetnu rezonancu. Dobijamo fluoroskopsi rendgen, veliki stacionarni. Verovatno, jedan od najboljih rendgena u regionu. To je zadnja reč tehnike. Dobili smo i dva mobilna digitalna rendgena. Dobili smo kao prvi zdravstveni centar, van kliničkih centara, transezofagealnu sondu za kardiologiju, zahvaljujući kojoj će naši kardiolozi imati mogućnost da obavljaju i neke sofisticirane preglede. Dobili smo holting monitoringe za EKG i pritisak. Već su nam stigli stolovi sa lampama za operativne intervencije i novi instrumenti za hirurgiju i još mnogo opreme“ – objasnio je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović.

Još 16 lekara dobilo je specijalizaciju, do sada ukupno njih preko 100.

„Ovo su jako dobre vesti za Novi Pazar. Imali smo i prijime novih lekara i medicinskih sestara. Uvek treba reći da kadar čini jednu ustanovu, bez obzira što mi danas pričamo  i opremi i izgradnji. Ja zaista mogu s pravom da kažem da smo uz pomoć Ministarstva zdravlja imali ozbiljnu podršku i maksimalnu pomoć u pojačanju kadra u našem zdravstvenom centru, računajući i Dom zdravlja“, istakao je Mahmutović.

Prema njegovim rečima, ukoliko sve bude, kako je planirano, od jeseni počinje izgradnja novih objekata koji će biti deo velikog Kliničkog centra, kažu iz Opšte bolnice.

Zaposleni u Opštoj bolnici u Novom Pazaru kažu da, zahvaljujući svemu što je Ministarstvo zdravlja opredelilo za ovaj grad u ovoj godini, do sada ne pamte veće ulaganje.