Opšta bolnica: Potpisani novi ugovori o radu sa mladim lekarima

Devet mladih lekara potpisalo je danas sa direktorom Opšte bolnice u Novom Pazaru ugovore o radu na neodređeno vreme. Prema rečima direktora bolnice dr Meha Mahmutovića, na taj način ova zdravstvena ustanova se i kadrovski priprema da preraste u ozbiljan kliničko – bolnički centar.

Podsetimo, nedavno je u Beogradu potpisan sporazum o zajedničkom sprovođenju javne nabavke na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji Opšte bolnice u Novom Pazaru, vredan 5,1 milijardu dinara.

Zahvaljujući proširenom kadrovskom planu, koji je odobren od strane Ministarstva zdravlja, u Opštoj bolnici će raditi 9 novih mladih lekara koji su potpisali ugovor o radu na neodređeno vreme.  Za njih je ovo početak ostvarenja plana na polju profesionalnog usavršavanja, jer sve njih očekuju i specijalizacije u različitim granama medicine.

Trend edukacije lekara i medicinskog osoblja biće nastavljen i narednih nekoliko godina što će, prema rečima direktora Mahmutovića biti u saglasju sa unapređenjem infrastrukturnih, i uslova po pitanju osavremenjavanja medicinskih aparata i opreme. ”Samo na taj način – naglašava Mahmutović – Opšta bolnica biće prepoznata kao ozbiljan klinički centar koji građanima može pružiti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Do kraja godine, kako se najavljuje, bolnica dobija novi 120 – osmoslajsni skener najnovije generacije, stižu i savremeni fluoroskopski rendgeni i ultrazvučni aparati.