Istorijski dan za novopazarsko zdravstvo, podeljeno 48 specijalizacija

Lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja Novi Pazar, njih 48, dobili su danas specijalizacije za koje su neki čekali više od pet godina. Sedam specijalizacija su dobili lekari Doma zdravlja, dok su ostale raspodeljene mladim lekarima Opšte bolnice. Direktor dr Meho Mahmutović istakao je da je podela ovolikog broja specijalizacija “istorijski dan” za novovpazarsko zdravstvo.

“Ovo se nikada ranije nije desilo, da se podeli ovoliki broj specijalizacija. One su otišle u prave ruke, najbojima lekarima. Njih su za specijalizaciju kvalifikovale ocene sa fakulteta ali i dosadašnji rad u bolnici. Sve je transparentno i rang liste pokazuju da su najbolji mogli  da izaberu specijalizacije koje žele. Zahvaljujući ministarstvu zdravlja specijalizacije su podeljene i lekarima Doma zdravlja koji dugo čekaju na njih” – rekao je Mahmutović.

On je poželeo sreću specijalizantima i dodao da će naredni konkurs biti već krajem avgusta, pa će moći da konkurišu i oni koji u ovom krugu nisu uspeli da dobiju željenu specijalizaciju. Mahmutvić je podsetio i da trenutno na evidenciji Filijale NSZ u Novom Pazaru nema prijavljenih lekara.

Dobitnici specijalizacija nisu krili uzbuđenje i radost što su dobili željene specijalizacije ističući da će dati sve od sebe da opravdaju poverenje rukovodstva OB i Ministarstva.