Obavljen treći carski rez kod žene sa duplom matericom

Na novopazarskom ginekološko-akušerskom odeljenju u Novom Pazaru urađen je komplikovan, ali I redak carski rez kod žena koja ima dupliranu matericu. Iako je zahvat bio koplikovan, a život majke u jednom trenutku I kritičan pacijenkinja i beba su dobrog zdravstvenog stanja.

Pacijentkinja iz Novog Pazara uspela je da do kraja iznese tri trudnoće sa duplom matericom, što je u ginekologiji vrlo retka anomalija. Rodila je dva sina, a pre dva dana I devojčicu carskim rezom. Ginekolozi, koji su radili ovaj hiruški zahvat, kažu da je operacija bila komlikovana, ali je stručni tim lekara uspeo da intervenciju obavi uspešno, a dr Sead Šačić, koji je rukovodio operacijom kaže da su i majka i beba dobrog zdravstvenog stanja.

Dr Šačić je na kraju rekao da je ovo drugi slučaj duple materice kod pacijenkinje, koji je naišao u toku njegovog dugogdišnjeg rada u oblasti ginekologije, te da mu je drago što svoje znanje može da prenese I mladim kolegama, koji su imali prilike da prisustvuju ovoj vrlo retkoj operaciji.