Otvorena Jedinica za moždani udar u Opštoj bolnici Novi Pazar

U Opštoj bolnici Novi Pazar danas je svečano otvorena i sa radom počela Jedinica za moždani udar koja je bila preko potrebna. Uspešnom saradnjom ove zdravstvene ustanove i Ministarstva zdravlja, Opšta bolnica polako prerasta u ozbiljan regionalni zdravstveni centar.

Opštoj bolnici Novi Pazar gravitira preko 300 hiljada pacijenata i to ne samo iz našeg već i okolnih gradova. Menadžment ove zdravstvene ustanove na čelu sa direktorom dr Mehom Mahmutovićem ulaže veliki trud da zdravstvo bude na još višem nivou a u tome pomaže i Ministarstvo zdravlja sa kojim započeta saradnja odlično funkcioniše. Današnjim otvaranjem i početkom rada Jedinice za moždani udar, po rečima neurologa dr Mirsada Đerleka, neurologija je upotpunjena i sada će pacijentima biti pružena daleko bolja zdravstvena usluga.

“Mi smo sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom dogovarali da ovu bolnicu osavremenimo u svakom smislu i to uspevamo korak po korak a u prilog tome govori i današnje otvaranje Jedinice za moždani udar”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović.

Grad Novi Pazar je jedan od gradova u Srbiji koji je ove godine najviše uložio sredstava za unapređenje zdravstva. „Iz budžeta smo za izradu projekata za izgradnju novih i renoviranje postojećih odeljenja izdvojili 36 miliona dinara, 19 miliona za izgradnju angio sale i oko 10 miliona za Dom zdravlja“ , kazao je gradonačelnik Nihat Biševac koji je obećao da će se u zdravstvo ulagati i ubuduće.

Izvor: RTVNP

ALBUM