Pokloni za mališane na Dečijem odeljenju

U okviru obeležavanja Dečije nedelje, Grad Novi Pazar obezbedio je nove dušeke za sve krevete na dečijem odeljenju. Gosti novopazarske opšte bolnice bili su i predstvanici firme „Dino park“, koji su donirali poklone za svu decu na Dečijem odeljenju.

Kako bi deci boravak na dečijem odeljenju učinili što ugodnijim u okviru Dečije nedelje Novi Pazar posetili su i predstavnici firme „Dino park“. Mališani su dobili poklon pakete koji  će im upotpuniti vreme provedeno u bolnici. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je u ime domaćina zahvalio donatorima na ukazanoj pažnji, te istakao da je saradnja sa društveno odgovornim kompanijama dobra , te da je današnji primer dokaz tome.

“Saradnja Grada Novog Pazara, gradonačelnika Biševca  i Opšte bolnice ima značajnu ulogu  za poboljšanje zdravstva u Novom Pazaru, jer je Grad u više navrata maksimalno pomogao da bolnica planira da ovde u svom krugu realizuje. Imamo I podršku Ministarstva zdravlja i zajedno dobijamo pozitivnu priču. Zahvaljujem se donatorima na ovim poklonima, a osoblje Dečijeg odeljenja se uvek trudi da humanizuje boravak deci u bolnici  raznim sadržajima”, rekao je Mahmutović.

U akciju “Dino park-deci na dar”,  nisu uključene samo bolnice već I deca koja zbog finansijskih mogućnosti nisu u prilici da posete park. Ulaznice za posetu parka  na Zlatiboru obezbeđene su i za novopazarasku decu.

“Posetili smo danas i Novi Pazar, mi smo oduševljeni gostoprimstvom u ovom gradu”, rekla je PR ove kompanije Slavica Marić.

Grad Novi Pazar  posebnu pažnju poklanja deci,  koja su budućnost ovog grada. Za novopazarsko dečije odljenje obezbeđena su sredstva za kupovinu novih dušeka, što će pacijentima omogućiti boravak što ugodnjijim. Gradonačelnik Nihat Biševac ističe da je će grad pomoći sve projekte Opšte bolnice i drugih zdravstvenih institucija.

“Ovo je pravi primer jedne društveno-odgovorne firme, koja osim o svojim građanima brine i Novopazarcima. Zahvaljujem im na ukazanoj pažnji I na ovoj akciji. Mi smo danas da direktorom Opšte bolnice razgovarali i o onome šta još Grad može da pomogne  ovoj zdravstevnoj instutuciji kako bi boravak mališana bio što ugodniji I kvalitetnijim, tako da smo I mi donirali određenu opremu. Nastavićemo i ubuduće dobre saradnju, a sve što bolje zdravstvene zaštite našim sugrađanima”, rekao je Biševac,

Majke kažu da su se deca obradovala poklonima, koje su danas dobili

Iz firme”Dino park” poručuju da će i u okviru novogodišnjih praznika doći opet u posetu Novom Pazaru i sprovesti sličnu akciju.

Izvor: RTVNP