Vrednom donacijom Ministarstva zdravlja Opšta bolnica postaje regionalni laparoskopski centar

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije doniralo je novopazarskoj Opštoj bolnici najsavremeneiji 4K laparoskopski aparat, čime se ta zdravstvena ustanova svrstala u red regionalnih laparoskopskih centara.

Donacija Ministarstva zdravlja koja je obradovala rukovodstvo Opšte bolnice jedna je od najvrednijih i najznačajnih donacija u poslednje vrijeme, a bilo ih je mnogo. 4K laparoskopski stub koji je dobila Opšta bolnica pripada vrhu i najsavremenijoj svjetskoj tehnologiji.

Za direktora Opšte bolnice dr Meha Mahmutovića od neizmjerne je važnosti, paralelno sa nabavkom aparature, i kontinuirana edukacija i sticanje novih vještina novopazarskih ljekara. Za te namjene Mahmutović za svoj tim obezbjeđuje i dovodi najpriznatije svjetske stručnjake i edukatore iz svijeta medicine.

Ovaj 4K aparat zbog uvećanog prikaza operativnog polja i zbog primjene najsavremenijih instrumenata, omogućiće da se nakon laparoskopske intervencije pacijent  lakše i brže oporavi.

Laparoskopska hirurgija koja se primjenjuje u ovdašnjoj bolnici omogućava adekvatno hirurško liječenje organa kroz više malih rezova, 4K aparat koji je od danas u vlasništvu bolnice omogućava najbolju vidljivost u trbušnoj duplji i maloj karlici.