Porodiljama poklon kao čestitka za rođenje bebe

Sve porodilje  na ginekolško –akušerskom odeljenju u Novom Pazaru će ubudće dobiti pakete sa sredstvima, koja su značajna za negu tek rođene bebe. Cilj je da se majkama olakšaju prvi dani materinstva, a ovu akcija Opšta bolnica sprovodi se uz pomoć donatora.

U poslednjih nekoliko dana sve porodilje dobijaju poklone za bebe od donatora. Paket sadrži osnovna sredstva koja su od velike koristi u prvim danima života tek rođene bebe.  Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović kaže da je poklon dobra prilika da se uruči majkama, kao čestitka.

“Imamo sponzore, koji su pomogli da kompletiramo paketiće.Želja nam je da se tih prvih dana pomogne svakoj mami porodilji. Paket sadrži nekoliko nužnih stvari, koje će njima tih prvih dana pomoći. Jedan lep i zanimljiv gest, a i jedna čestitka i bebi i majci, koja je uspela da na jedan kvalitetan način donese novi život”, kazao je Mahmutović.

Medicinsko osoblje i lekari ovog odeljenja ističu da su ovakvi pokloni značajni za majke u tim prvim danima materinstva.

Ovde se rađa novi život. Novopazarsko porodilšte je među prvima po broju rođenih beba u Srbiji. Menadžment Opšte bolnice se trudi da porodilje i bebe ovde imaju dobre uslove za boravak.